Nytt Kredittkort


15 november, 2021

Mange ønsker å investere penger og trade på nett, men vet gjerne ikke helt hvor de skal starte. Det finnes handel av aksjer, fond, kryptovaluta, daghandel med mer, og det kan være forvirrende å forstå hva alt innebærer. En form for handel som gjerne ikke har fått sin storhetstid i Norge enda er CFD-handel, også kalt handel av differansekontrakter av norsk. Her gir vi en introduksjon til hva CFD-handel er og hvordan du kan starte å spare penger ved hjelp av denne formen for investering.

Hva betyr CFD?

CFD står for contract for difference, på norsk differansekontrakter. CFD-handel blir innen finans definert som «kjøp og salg av CFD-er». Dette betyr i prinsipp at en kjøper og en selger blir enige om å utveksle differansen i prisen på et underliggende instrument. Man kjøper kontrakter/enheter (CFD-er), men ikke selve instrumentet.

Kursen på en CFD vil gjenspeile kursen på det underliggende instrumentet. Differansen vil beregnes fra da kontrakten blir inngått til den avsluttes. Eventuell gevinst eller tap vil være den differansen multiplisert med antall CFD-er handlet. En av fordelene med CFD-handel er at der trading med giring. Giring kan vesentlig øke størrelsen på eventuelle gevinster, men det samme vil også gjelde for tap.

Det er mulig å handle CFD-er på aksjer, råvarer, valuta, krypto, aksjeindekser med mer. Det gir enkel tilgang til ulike globale markeder fra én og samme konto. Ved å handle CFD-er får man ikke fysisk eierskap i instrumentet, men man drar nytte av kurssvingninger i markedet. Dette betyr at man også kan utnytte fallende kurser.

Man kan handle CFD-er på kryptovaluta

Slik starter du med CFD-handel

Hvis denne formen for handel høres ut som noe for deg, er det først og fremst viktig at du leser deg opp på CFD trading for å være sikker på at du forstår hvordan det fungerer. Det finnes mange guider som forklarer emnet mye mer komplekst og i detalj enn det vi gjør her.

Når du har lest deg opp og er klar for å sette i gang, er det også viktig å sette av et budsjett som kan brukes til CFD-handel. Dette er penger du kommer til å investere med mulighet for en god avkastning, men samtidig sansynlighet for tap. Handle derfor kun for penger du har råd til å tape.

CFD-handel kan gjøres fra ulike platformer og finansielle institusjoner som tilbyr den formen for handel. Flere platformer lar deg åpne en demokonto før du starter med dine egne penger. Så gjelder det bare å investere ekte penger, kjøpe CFD-er og følge med på kursene. Dersom du følger med på markedstrender og handler på riktig tidspunkt, kan du sitte igjen med en gevinst.

Vær smart med dine CFD-investeringer

CFD-handel kan være et spennende univers å entre, men det er viktig  å sette seg inn i temaet og forstå hva det innebærer før du starter. Et godt tips kan være å budsjettere og sette av penger månedlig som du kan bruke til CFD trading. Slik får du god kontroll over pengene du investerer.