Nytt Kredittkort

Kan det være lurt å ha et kredittkort?

17 mars, 2021

Mange forbinder kanskje et kredittkort med en altfor enkel tilgang på penger, som kan føre til for mye gjeld. Det er imidlertid også en del fordeler med å ha et kredittkort tilgjengelig. Å ha et kredittkort som buffer er en fordel dersom det skjer noe og du trenger penger fort, som når du må ha nytt kjøleskap. I tillegg følger det også med gode rabatter og andre fordeler.

Som med alt annet handler det om å bruke kredittkortet riktig. Så lenge du ikke bruker mer penger av kredittkortet enn hva du kan betale tilbake, vil ikke et kredittkort føre til noen økonomiske utfordringer. Kredittkort har en del fordeler, som ikke et vanlig debetkort har.

Penger i reserve

De klareste og mest åpenbare fordelene er at du alltid har penger i reserve, og at du kan få betalingsutsettelser. Dette gir deg selvfølgelig en stor frihet i øyeblikket. Kanskje blir det også lettere for deg å planlegge hvordan du skal betale tilbake, slik at du ikke konstant har en gjeld å tenke på. Husk at du kan søke om refinansiering dersom du sitter med mye ubetalt kredittkortgjeld, eller andre type forbrukslån. Med refinansiering tar du opp et større lån for å kvitte deg med dyre smålån, og det følger ofte med gunstigere vilkår.

Kredittkort gir deg en sikkerhet

Det er mye tryggere å betale med kredittkort enn med debetkort. Dette gjelder spesielt om du skal bruke kortet til å handle på nett, både i innland og utland, og om du skal på ferie. Ifølge loven har du nemlig rett på å få pengene tilbake om noen skulle klare å svindle kredittkortet ditt. Det samme gjelder om en nettbutikk eller fysisk butikk går konkurs eller legger ned uten at de kan betale deg tilbake eller sende varen du har bestilt.

Forsikringer med i kortet

I tillegg til den naturlige sikkerheten, kommer også veldig mange kredittkort med forsikringer. Dette gjelder spesielt reiseforsikringer, som vil gi deg en ekstra sikkerhet når du er ute på reisefot. Skulle det skje noe mens du er ute og reiser, eller du av en eller annen grunn må avbestille, vil du få tilbake pengene du har lagt ut for ferien. En del kredittkort tilbyr også forsikringer mot ID-tyveri, leiebil og mye mer. Husk at ikke alle kredittkort tilbyr de samme forsikringene, så her lønner det seg å undersøke litt slik at du får det du ønsker deg.

Rabatter og andre økonomiske fordeler

Det skal lønne seg å ha et kredittkort, og siden det finnes svært mange selskaper og lånutgivere som tilbyr kredittkort, har konkurransen økt om kundene. Dette har ført til at du kan se frem til noen gode rabatter avhengig av hvilke kredittkort du velger. Vanlige rabatter og fordeler handler om avslag på diesel og bensin. Veldig mange kredittkort gir deg hele 85 øre per liter tilbake.

Gode bonuser

En del kredittkort gir deg også rabattavslag på utvalgte nettbutikker. Alt du trenger å gjøre er bare å handle med kortet, og rabattene vil automatisk bli trukket fra kjøpesummen. Det er også vanlig å få bonuspoeng på fly når du betaler for reisene dine med kredittkort. Bonuspoengene du samler opp kan gi deg fine fordeler som rabatter og avslag på fremtidige reiser.

Det har også blitt mer vanlig at du får rabatter når du handler matvarer om du bruker kredittkortet til å betale med. Det fungerer slik at du får tilbakebetalt en viss prosent av kjøpesummen. Det er lurt å være oppmerksom på at ikke alle kredittkort tilbyr dette, og at denne spesielle rabatten ofte bare gjelder for bestemte måneder.