Nytt Kredittkort

kreditt

14 juli, 2021

Kreditt er et lån, og et lån skal som kjent betales tilbake. Det kan også tilkomme renter og gebyrer på et kredittlån, og derfor er mange skeptiske til å søke om kredittkort. Men du kan faktisk spare penger med kredittkort, dersom du bruker kortet på riktig måte. Les deg aller først opp på vilkårene for kortet, for alle kredittkort har en viss rentefri periode. Det betyr at dersom du betaler tilbake lånet innen denne perioden, betaler du ingen renter. Du betaler i så fall bare tilbake det du har lånt, og da blir kredittkortet nesten som å bruke egne penger. Men bare nesten, for hvis du ikke betaler pengene tilbake innen den rentefrie perioden, vil du måtte betale renter i tillegg.

Hvordan bruker du kredittkortet fornuftig?

Det er to måter å skaffe ting du trenger. Du kan enten spare penger og kjøpe det når du har råd, eller du kan handle på kreditt og deretter spare opp penger etterpå til å betale kredittlånet. Kredittkort er en god løsning dersom noe haster, som hvis du plutselig står der med en ødelagt vaskemaskin eller bilen må på verksted. Da har du neppe tid til å spare opp penger, for du trenger jo vaskemaskinen og bilen i hverdagen. Med kredittkort får du ordnet det raskt, og kan heller spare penger de neste månedene fram til kredittlånet er nedbetalt. Trenger du noe raskt, så er kredittkortet en venn i nøden. Skulle du miste bankkortet ditt, kan kredittkortet også redde dagen, fram til du får et erstatningskort fra banken din.

Kjøp ting på salg

Kredittkortet er også en smart løsning for å handle ting på salg. Kanskje du er i butikken og ser et kjempegodt tilbud på noe du trenger, men du har ikke nok penger på bankkortet til å kjøpe varen. Samtidig vet du at dersom du ikke slår til, vil prisen stige igjen. Da kan kredittkortet være løsningen. Kjøp varen billig når den er på salg, og betal kredittlånet når du får inn neste lønning. For at det skal lønne seg å bruke kredittkortet på denne måten, må du selvsagt betale tilbake lånet før det tilkommer altfor mange renter og gebyrer, ellers kan varen bli dyrere på denne måten enn hvis du kjøpe den til vanlig pris. Du må selvsagt også bruke kredittkortet på ting du faktisk trenger, for hvis du handler ting du ikke ville ha kjøpt ellers, vil du ikke spare penger med kredittkortet.

Sammenlign og søk om kredittkort

Dersom du bruker kredittkortet fornuftig, kan det være veldig nyttig. Du må selvsagt vite at du har råd til å betale tilbake kredittlånet, men hvis du har økonomien i orden, trenger du ikke å bekymre deg for å eie et kredittkort. Ta deg gjerne tid til å sammenligne ulike kort, for kredittkortene kan ha forskjellige rentesatser og ekstrafordeler. Noen kredittkort gir deg for eksempel ekstra forsikringer og fordeler. Hvor stort kredittlån du kan få varierer også mellom ulike kort. Det er enkelt å sammenligne kredittkort her hos oss, og du kan søke på dagen for å få svar på om du kvalifiserer for et kredittlån.